Stichting Schildpad
Schildpadden zijn gevoeliger dan u denkt!

Donaties


Attentie
Voor het aanmelden van schildadden voor de luchtbrug moet u dit via de groep luchtbrug gebeuren.
Stichting Schildpad heeft een mogelijkheid voor een donatie. Een donatie kan op drie manieren worden uitgevoerd.
 • Vul de onderstaande machtiging in, wij halen dan automatisch het geld van uw rekening.
 • rechtreekse storting van het bedrag op onze bankrekening. (ABN-AMRO) 43.11.52.276


  Machtigings formulier

  E-mail Adres:

  Titel:

  Voornaam:

  Achternaam:

  Straatnaam + Nr.:

  Postcode:

  Plaats:

  Land:

  Telefoon:

  Geboorte Datum:

  Bedrag donatie:
  Euro
     Eenmalig    Jaarlijks

  Betaling via :
  Bank rekening
  Giro rekening

  Rekening nummer :


  Afschrijving :
  Ik ga accoord met automatische afschrijving
  Andere betalingmogelijkheden zijn via deze pagina niet mogelijk! U kunt natuurlijk ook een donatie rechtstreeks op onze bank of girorekening storten.

  Opmerkingen (Heeft u schildpadden, welke soort of bent u lid van een vereniging):

  Verstuur het formulier

  Om alle huidige en toekomstige kosten te kunnen dekken en te kunnen blijven dekken heeft Stichting Schildpad geld nodig.

  Wat doet Stichting Schildpad met de schenkingen?

  Op het ogenblik is Stichting Schildpad hard aan het sparen om op een zo kort mogelijk termijn de bouw te kunnen bekostigen van"Het Plastron", het opvangcentrum voor schildpadden.

  Wij hebben uw financiŽle steun hard nodig. En het gaat u, als schildpadden liefhebber, toch ook aan het hart dat er in Nederland duizenden schildpadden gedumpt worden in sloten. Deze fauna vervalsing moeten we beter onder controle krijgen. Daarom vangt Stichting Schildpad alle schildpadden op, ja ook de roodwangen die niemand anders wil hebben. De reden dat andere opvang instanties de schildpadden niet willen opvangen is vaak gewoonweg omdat er geen plaats is voor deze dieren. Het gaat hier om duizenden roodwangen per jaar. Het hierbij in Nederland om ongeveer 2500 roodwang schildpadden per jaar. Een groot deel van deze dieren die straks door ons opgevangen moet worden, zou anders doodvriezen in iemands tuinvijver of in de sloot bij u achter. U begrijpt dus wel dat het een bittere noodzaak is dat deze dieren goed opgevangen moeten kunnen worden.

  Stichting Schildpad probeert ook schildpadden terug te plaatsen in hun natuurlijke omgeving, hun natuurlijke habitat. De natuurlijke omgeving van deze dieren is niet in Nederland, maar over het algemeen in warmere landen met een ander klimaat. Daarom zullen we moeten communiceren met overheidsinstanties en dierenbeschermingsorganisaties aan de andere kant van de oceaan. Het zal nog heel veel geld kosten om alle benodigde gesprekken en briefwisselingen te voeren om dit voor elkaar te krijgen. Het gebeurt al wel met uit Europa afkomstige schildpadden, gelukkig anders dan zaten we binnen no time bomvol.

  Wij vragen aan u om Stichting Schildpad te steunen door donateur te worden van onze stichting. Als u donateur wilt worden van Stichting Schildpad moet u de het bovenstaande elektronische formulier en als u op verzenden drukt worden de deze gegevens automatisch per e-mail naar Stichting Schildpad opgestuurd. U kunt ook de gegevens opsturen naar Stichting Schildpad, Postbus 445, 1270 AK, Huizen. Wij sturen u dan zo spoedig mogelijk een acceptgiro, minimale donatie voor vaste donateurs is 17.50 Eur. per jaar.

  Hartelijk dank voor het doorlezen van deze informatie, kijkt u vooral verder op onze homepage, hij staat boordevol leuke en interessante informatie over schildpadden.

  Stichting Schildpad
  Postbus 445
  1270 AK Huizen - Holland

  ABN-AMRO 43.11.52.276
  © 2001 Stichting Schildpad
  Terug naar boven

  Ga naar de homepage