Stichting Schildpad
Schildpadden zijn gevoeliger dan u denkt!

Informatie over de Stichting

Stichting Schildpad is op 22 juli 1997 opgericht, statutair gevestigd te Huizen, naar aanleiding van een onderzoek onder 1500 dierenspeciaalzaken in Nederland. Hieruit bleek de noodzaak over het correct adviseren van particulieren, handelaren en overheid aangaande het houden en verzorgen van schildpadden.

Stichting Schildpad is een non-profit organisatie. Dit houdt in dat wij geen winst maken en dat alle giften, donaties en overige inkomsten voor de volle 100% worden geļnvesteerd in onze stichting. Het mag dus duidelijk zijn dat wij volledig van u afhankelijk zijn om ons werk te kunnen en blijven doen. Ook diverse grote bedrijven ondersteunen ons werk, zoals National Geographic Channel met een commercial, Zwirs kassenbouw d.m.v. een nieuw intakecentrum en nog diverse sponsors Mocht u Stichting Schildpad willen steunen kunt u terecht op onze donaties pagina.

Wij proberen u te voorzien van zoveel mogelijk informatie op onze website, die momenteel in twee talen te benaderen is, naast de Nederlandse versie hebben wij ook een Engelse versie, de laatste is bereikbaar onder http://www.turtleinfo.com Een kleine greep uit wat u op onze website kunt vinden. Allereerst hebben wij de groep alles over hier vindt u informatie over de verzorging van diverse soorten schildpadden. Naast deze groep hebben we nog twee pagina’s die voor de serieuze schildpaddenliefhebber van groot belang zijn, het gaat hierbij om de gezondheid en voeding van deze reptielen. De groepen anatomie en dierenrijk zijn bedoeld voor degene die nog veel meer wil weten over de schildpad. Om nog meer kennis op te doen zijn er talloze boeken geschreven welke wij u aanbieden via onze online winkel waar u de boeken gelijk kunt bestellen.

Ook aan de kinderen hebben wij gedacht door een leuk aangeklede kids pagina, met kleurplaten, achtergronden en nog veel meer.

Onze belangrijkste activiteit naast het u voorzien van informatie is onze wereldwijd zeer unieke Schildpadden Luchtbrug naar Italiė. Wekelijks hebben wij een intake bij Tuincentrum De Bruin in Eemnes, waar wij schildpadden opvangen en deze eens per maand naar Italiaanse Carapax vliegen volledig gesponsord door Virgin Express. Dit transport voeren wij aan het einde van iedere kalendermaand uit.

Heeft u vragen over schildpadden, raadpleeg altijd eerst de groep veel gestelde vragen (FAQ) en probeer te zoeken met onze zoekmachine. Aangezien wij dagelijks zeer veel post krijgen scheelt het ons veel werk als u gebruik maakt van deze opties.

Bob Luyendijk
Voorzitter Stichting Schildpad

© 2003 Stichting Schildpad
Terug naar boven

Ga naar de homepage